Ilman day by day

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, August 15, 2010

Penghantaran Gas Di Putrajaya

Semalam gas dapur ku habis, dikala Che sedang sibuk menyediakan hidangan tengahari untuk Yana yang sedang berpantang.

Untuk pengetahuan umum gas itu telah digunakan sejak kami berpindah ke quaters ini setahun lebih yang lepas.

Jadi, aku pun mula lah browse internet mencari no telefon atau kedai runcit di Putrajaya ini yang boleh menghantar tong gas. Namun tak kutemui. Disamping itu aku mengSMS beberapa rakan disini bertanyakan perkara yang sama.

Sib..baik akhirnya Dalina, rakan lama ku dapat memberikan satu no, iaitu Pak Teh Gas. Nombornya ialah 0136402626.

Pak Teh terlampau busy menghantar gas, dia hantar dapat menghantar selepas dua jam aku menelefonnya.

Jadi, kepada kengkawan yang perlukan gas memasak, sila lah hubungi Pak Teh Gas!!!

17 comments:

Anonymous said...

Bro Pak Teh Gas dah bungkus ader perkhidmatan penghantaran gas yg lain x?

Anonymous said...

ini lori gas dari kl. 0162855514 tp i baru je call just now dia otw blk dari putrajaya.jumaat baru blh hantar.

whoish3 said...

Bro, aku pun tatau pak teh gas dah bungkus..... adoii ralat gak tu.

yg lain ada, tapi mostly dia hantar dekat presint dia je. kedai runcit biasa buat.

Anonymous said...

kedai runcit yg mn eik? saya baru pindah ke presint 11. tak tau nak cari kat mana...

Anonymous said...

saya baru tau pak teh dah bungkus... anyway.. seb baik ada simpan 1 lagi nombor.. Prang Besar Trading & Services. no tel 014-644 6464 atau 03-887 3546

Anonymous said...

sy plggan ttp satu2nya gas yg ada dputrajaya..dr thn 1999-skrg......PRANG BESAR ENTERPRISE-0146446464/0388736464...enshariman/pn.norlina...8.00am-9.00pm...setiap hari.tq

Ahmad said...

Salam semua, saya dah semak semula yg PAK TEH GAS di PUTRAJAYA masih lagi beroperasi. Semalam saya orde dari PAK TEH GAS, alhamdulillah cepat juga sampai dalam masa 15 minit. So saya rasa sesiapa yg nak gas & perlu khidmat PAK TEH GAS ini nombornya 013-640 2626

PakTeh said...

Pak Teh Gas (Putrajaya) still alive. Visit us at www.paktehgas.blogspot.com. tQ

Anonymous said...

Pak Teh punya servis amat mengecewakan, dah 4 kali saya tepon, mesti lambat 2-3 jam, ada tu tepon trus tutup. hampas. saya terpaksa telefon 3-4 kali baru dapat. kalau dah tak nak berniaga, takpayah la. banyak lagi org melayu nak meniaga. buat malu nama petronas je

Anonymous said...

ye btl..sy setuju..sy pun cal pak teh gas..byk kali xangkat.sms xjawab..lg hampa ckp xblh atr smlm..ari ni cal pn xblh atr jgk..sy tnya esok mcm mn..dia ckp xpasti..perkhidmatan mcm ni amat mgecewakan pengguna yg amat mmerlukan..:(

Anonymous said...

tp hr ni paling hebat la. pkl 6 ptg call, pkl 10 mlm masih x dapat2 lg! last2 received call "helo, saya dh sampai. tp x blh hantar la. lift rosak. budak saya pn dh balik ni." aku rasa nak je kata "hello, lift yg lg satu elok je" alang2 dh sampai tggu le kejap. 4 jam tggu gas, punya la marah sampai nk tergelak memikirkan alasan dia. anyway sekalung tahniah la bt prang besar enterprise, kerana masih mempertahankan 'skepticallity' bisnes melayu kita.

Anonymous said...

Agk2 tnggu 4 jam tu lama,kalu dr pkul 5ptg call smp kol 9mlm x tiba2 mcm mane?bile call smla ayat pnh didengar sblm2 ni "otw2 ni...."smp esok die punye otw tu x tibe2.aniaya kt org sungguh laaa...

Anonymous said...

td call pakteh gas...hampa gler..kita tgh msk gas habis..dia janji hantar dlm masa 1jam..3jam tggu x sampai2..

Eghah azman said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

prang besar pun sama jgk...pukul 8pagi kol sampai skrg pukul 2 xhantar hantar lagi...bila kol xnk angkat...asyik tanya alamat rumah dah berkali bgtau..siap msj berkali lagi...cakap nk call balik...kalau xnk berniaga ckp je la...ada ke lagi perkhidmatan selain yg disebut di atas ni di putrajaya

Anonymous said...

Oiii...takut pulak dengar ulasan ulasan u'all ni. Saya br call pak teh jap tadi oder gas sb dr hari ahad call no yg 0146446464 tu asik tak dapat jer,skali call no pak teh boleh plak..tu yg terus oder tu. Jgn pak teh buat alasan lambat atau tak bleh datang dah la sb esok ada potluck office. Saya kene buat lontong mlm ni....jgn le pak teh buat hal..pls pak teh plssss....:(

Anonymous said...

Aku call pak teh, dia cakap ok dia hantar, dia suruh mesej alamat..aku pon mesej la alamat bagai..tak sampai2 tong gas aku...

dah tiga kali aku call, dia suruh mesej alamat...tiga kali la aku mesej alamat aku....sampai ke harini..tak sampai2 jugak..Pui...

Beli..pikul sendiri naik rumah lagi bagus..puiii